[Home] [Essential Data] [General Information] [Business & Economy] [Business Guide] [Who's Who] [Hall of Fame]
[Practical Information]
[Search this Site] [Add your Site] [Send Your Comments!] [Bookmark this Page] [Site map ]


[Romanians Abroad

[Republic of Moldova]

[Hot Subjects Forum

[Exchange rates

  [Stock Exchange

  [Capital Market]

[Weather]

[Free Email]

[Vote "Romania on Line" in]

[Webmaster!]


a candle for my son!

Nicu Alifantis
Compozitor

Nascut: 31 mai 1954

Studii

  • studii muzicale particulare

Debut

  • componistic - 1972

  • scenic - 1973

  • discografic - 1976

Angajat

  • 1975 - Teatrul "Maria Filotti", Braila

  • 1979-1990 - Teatrul Mic, Bucuresti

  • Din 1990 - Teatrul "Excelsior", Bucuresti

Activitatea componistica

 Muzica de teatru

1972 Furtuna, Ostrovski, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Constantin Dinulescu, debut
1973 Intalnirea mea cu micul print, Dumitru Solomon, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Mircea Cretu
Swanewit, August Strimberg, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Alexandru Tocilescu
1975 Trandafirii rosii, Zaharia Barsan, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Zoe Anghel Stanca
1976 Cand iarba are chip de om, Rodica Padina, Teatrul Al.Davilla Pitesti, regia Mihai Radoslavescu
Exceptia si regula, Bertold Brecht, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, regia Sassy Brahim, clasa Sanda Manu
1977 Agenor, leul pe catalige, Ion Lucian, Teatrul de Papusi Braila, regia Zoe Anghel Stanca
Ana, adaptare TV de Eugen Motric, TVR, regia Eugen Motric
1978 Nevestele vesele din Windsor, W.Shakespeare, Teatrul Tineretului Piatra Neamt, regia Al.Tocilescu
Cum va place, W.Shakespeare, Teatrul George Bacovia Bacau, regia Cristian Pepino
Baiatul cu floarea, Tudor Popescu, Teatrul Ion Creanga Bucuresti, regia Cornel Todea
Concediu nelimitat, Mihai Ispirescu, Teatrul Dramatic Ploiesti, regia Eusebiu Stefanescu
Rugaciune pentru un disc-jokey, D.R.Popescu, Teatrul Dramatic Galati, regia Nicolae Scarlat
1979 Iades, colaj dupa Al.Macedonski, IATC, regia Sanda Manu
Dialog, Doru Motoc, Teatrul Popular Rm.Vilcea, regia Gheorghe Marinescu
Asta seara se improvizeaza, Pirandello, Teatrul de Stat Oradea, regia Alexandru Colpaci
Urcusul, adaptare TV de Nae Cosmescu, TVR, regia Nae Cosmescu
O sansa pentru fiecare, Radu F.Alexandru, Teatrul Foarte Mic Bucuresti, regia Silviu Purcarete
1980 Soldatul necunoscut si , Peter Ustinov, Teatrul Dramatic Brasov, regia Eugen Mercus
Prostii sub clar de luna, Theodor Mazilu, IATC, regia Liudmila Szekely Anton, clasa Sanda Manu
Jumatatea mea este intreaga, Angela Bocancea, Teatrul I.Vasilescu, Bucuresti, regia Al.Tocilescu
Doua teatre, Jerry Szianiawski, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Nicolae Scarlat
Doua teatre, Jerry Szianiawski, Teatrul Baia Mare, regia Nicolae Scarlat
1981 Prostii sub clar de luna, Theodor Mazilu, Teatrul Tineretului Piatra Neamt, regia  Nicolae Scarlat
Mīrīiala, Paul Cornel Chitic, Teatrul de Nord Satu Mare, regia Cristian Hadgiculea
Mīrīiala, Paul Cornel Chitic, Teatrul de Stat Sibiu, regia Liudmila Szekely Anton
1982 Doua iubiri, Armen Zurabov, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Nicolae Scarlat
Joaca, Alexandra Davidescu, Teatrul Popular de Papusi Rm.Vilcea, regia Mihai Cosmescu
Zapacita de la ora 4, George Banica & Nicolae Tic, Teatrul Giulesti Bucuresti, regia George Banica
Burghezul gentilom, Moliere, Teatrul Tineretului Piatra Neamt, regia Iulian Ursulescu (Iugoslavia)
1983 Casa nebunului, Radu Popescu, Teatrul Mihai Eminescu Botosani, regia Mihai Lungeanu
Regele Cerb, Carlo Gottzi, Teatrul Mihai Eminescu Botosani, regia Mihai Lungeanu
Doua iubiri, Armen Zurabov, Teatrul Mihai Eminescu Botosani, regia Nicolae Scarlat
Soareci de apa, Mihai Radulescu, Teatrul Foarte Mic Bucuresti, regia Dragos Galgotiu
Nu pot sa dorm, Ion Brad, Teatrul Mic Bucuresti, regia  Cristian Hadgiculea
1984 Mitica Popescu, musical dupa Camil Petrescu, Teatrul Mic Bucuresti, regia Cristian Hadgiculea
7 + 1, spectacol de divertisment de Mihai Persa, Teatrul Constantin Tanase Bucuresti, regia Mihai Persa
Viata-i ca oglinda, Angela Bocancea, Teatrul Radiofonic, regia Constantin Dicu
Cineva acolo in nord ma iubeste, adaptare de Constantin Dicu, TVR, regia Constantin Dicu
Ancheta asupra unui tānar care nu a facut nimic, Adrian Dohotaru, IATC, regia Dragos Galgotiu, clasa Dem Radulescu
1985 Indragostitii de la ora 9, Adrian Dohotaru, Teatrul Dramatic Ploiesti, regia Harry Eliad
Neamul Arjoca, Al Davidoglu, TVR, regia  Anca Ovanez
1986 Vrajitorul din Oz, L.F.Baum, Teatrul Ion Creanga, regia Liudmila Szekely Anton
Simple coincidente, Paul Everac, Teatrul Giulesti Bucuresti, regia Constantin Dicu
Nu ne nastem toti la aceeasi vārsta, Tudor Popescu, Teatrul Al.Davilla Pitesti, regia Al.Tocilescu
Baba Hīrca, Matei Millo, IATC, regia Gelu Colceag
1987 Georges Dandin, Moliere, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Dana Dima
A douasprezecea noapte, W.Shakespeare, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Dragos Galgotiu
Doctor fara voie, Moliere, Teatrul Popular Tg.Jiu, regia Marian Negrescu
1988 Clovnii, Mihai Malaimare, Teatrul National Bucuresti, regia Mihai Malaimare
Visul unei nopti de vara, W.Shakespeare, Teatrul Tandarica Bucuresti, regia Cristian Pepino
Piatra din casa, Vasile Alecsandi, Teatrul de amatori Institutul Politehnic Bucuresti, regia Gabi Iencek
Asta seara stau acasa, Toni Grecu & Dorin Antonesi, Teatrul Mic Bucuresti, regia Silviu Purcarete
1989 Dumbrava minunata, adaptare de C. Pepino dupa M.Sadoveanu, Teatrul Tandarica, regia C. Pepino
Fii cuminte, Cristofor, musical dupa Aurel Baranga, Turneu ATM in Israel, regia Olimpia Arghir
Lumea intreaga joaca teatru, Radzinski, Teatrul Maria Filotti Braila, regia  Dana Dima
1990 Ciber - Story, Cristian Pepino, Teatrul Tandarica Bucuresti, regia Cristian Pepino
Max & Moritz, W.Busch, Teatrul Tandarica Bucuresti, regia Radu Dinulescu
Opera rānjetului, Dario Fo, Teatrul Odeon Bucuresti, regia Dragos Galgotiu
Ubu Rex, cu scene din Macbeth, Alfred Jarry & W.Shakespeare, Teatrul National Craiova, regia  Silviu Purcarete
Nu treziti un copil care viseaza, Eugen Ionesco, Teatrul Excelsior Bucuresti, regia Ion Lucian
1991 Zamolxe, dramatizare Dragos Galgotiu dupa Lucian Blaga, Teatrul Urmuz, regia Dragos Galgotiu
Razbunarea lui Cupidon, Labiche, Teatrul L.S.Bulandra Bucuresti, regia Ion Lucian
Cei din urma, Maxim Gorki, ATF, regia Sanda Manu
Tiganiada, dramatizare de Titus Popovici & Mircea Cornisteanu dupa I.B.Deleanu, Teatrul  Ion Creanga Bucuresti, regia Mircea Cornisteanu
Libertate conjugala, Dario Fo, Teatrul  Anton Pann Rm.Vilcea, regia Gheorghe Marinescu
1992 Harap Alb, dramatizare de C.Pepino dupa I.Creanga, Teatrul Tandarica Bucuresti, regia Cristian Pepino
Paiata soseste la timp, Fanus Neagu, Teatrul National Bucuresti, regia George Motoi
Teatrul comic, Goldoni, Teatrul Lucia Sturza Bulandra, regia Silviu Purcarete
1993 Ivan Turbinca, dramatizare de C. Pepino dupa I.Creanga, Teatrul Tandarica, regia Cristian Pepino
1994 Avarul, Moliere, Teatrul Nottara Bucuresti, regia Mircea Cornisteanu
Ferma animalelor, musical dupa Orwell, Teatrul National Craiova, regia Cristian Hadgiculea
O noapte furtunoasa, I.L.Caragiale, Teatrul National Tg.Mures, regia Mircea Cornisteanu
1995 Sānziana si Pepelea, Cristian Pepino, Teatrul Tandarica Bucuresti, regia Cristian Pepino
Ninigra si Aligru, Nina Cassian, Teatrul Excelsior Bucuresti, regia Daniela Anencov
Falstaff Story, musical dupa W.Shakespeare, Teatrul Fantasio Constanta, regia Alexandru Darian
Henric al VI-lea, W.Shakespeare, Teatrul National Timisoara, regia Ioan Ieremia
Revizorul, Gogol, Teatrul Nottara Bucuresti, regia Mircea Cornisteanu
Viata e vis, Calderon, Teatrul National Tg.Mures, regia Ion Ardeal Ieremia
1996 Chira Chiralina, dramatizare de Catalina Buzoianu dupa Panait Istrati, Teatrul Maria Filotti Braila, regia Catalina Buzoianu
Mireasa cu gene false, D.R.Popescu, Theatrum Mundi Bucuresti, regia Catalina Buzoianu
Act venetian, Camil Petrescu, Teatrul Excelsior & Teatrul Evreiesc de Stat, regia Harry Eliad
1997 Unde-i revolverul?, Gabor Gorgey, Teatrul Nottara Bucuresti, regia Mircea Cornisteanu
1998 Vi s-a furat un pat, Valentin Nicolau, Teatrul Victor Ion Popa Birlad, regia  Emil Mindru
Cumatra, unde-i revolverul?, Gabor Gorgey, Teatrul Metamorfoze Constanta, regia M.Cornisteanu
Crima din strada Lourcine, Labiche, Teatrul Tineretului P.Neamt, regia Vlad Mugur
O noapte furtunoasa, I.L.Caragiale, SMART & TNB, regia Mihai Manutiu
Crima din strada Lourcine, Labiche, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, regia Vlad Mugur
1999 Mediterana, dramatizare de Catalina Buzoianu dupa Panait Istrati, coproductie Teatrul M.Filotti Braila & Teatrul Toursky Marsilia, regia  Catalina Buzoianu
O scrisoare pierduta, I.L.Caragiale, Teatrul National Bucuresti, regia Alex.Tocilescu
Barrymore, William Luce, SMART & TNB, regia Gelu Colceag
Nebunul si calugarita, Witkiewicz, Teatrul Toma Caragiu Ploiesti, regia Alexander Hausvater
2000 Tiganiada, dramatizare de Titus Popovici & M. Cornisteanu dupa I.B.Deleanu, Teatrul National Cluj, regia Mircea Cornisteanu
Cadavrul viu, adaptare de Gelu Colceag dupa L. N. Tolstoi, Teatrul National Bucuresti, regia Gelu Colceag

Discografie

discuri individuale

  • CINTEC DE NOAPTE, debut (1976)
  • DUPA MELCI (1979)
  • NICU ALIFANTIS (1984)
  • MITICA POPESCU (1984)
  • PIATA ROMANA nr. 9 (1988)
  • RISIPITORUL DE IUBIRE (1990)
  • DECEMBRE (1992)
  • IA TOJI BALADIST (1992)
  • VOIAJ (1995)
  • NICHITA (1996)
  • NICU ALIFANTIS 25 (1999)

compilatii

  • FOLK (1977)
  • FOLK (1978)
  • NICU ALIFANTIS & FLORIAN PITTIS (1980)
  • CENACLUL FLACARA (1983)
  • ANDA CALUGAREANU (1987)
  • SLAGARE, SLAGARE (1987)
  • EASTEUROPEAN MUSIC (1991)
  • GALELE TELE 7 abc (1995)
  • RESTITUIRI FOLK (1995)
  • COLINDE (1998)
  • STIU CA EXIST- PAULA SELING (1998)
  • PENTRU TINE , IUBITO…(1999)
  • DE DRAGOSTE – PAULA SELING disc de autor (1999)
  • CU FULGI CU TOT (1999)

Turnee

  • 1975 - BULGARIA (recital la Teatrul din Pleven)
  • 1976 - CEHOSLOVACIA (Festivalul cintecului politic Sokolov)
  • 1980 - GERMANIA (Festivalul cintecului politic de la Berlin)
  • UNGARIA (Festivalul cintecului politic de la Budapesta)
  • 1981 - GERMANIA (Festivalul cintecului politic de la Berlin)
  • 1984 - BULGARIA (Festivalul cintecului politioc de la Sofia)
  • 1989 - ISRAEL (turneu cu ATM), REPUBLICA MOLDOVA (turneu cu Moldova Film)
  • 1990 - ISRAEL (turneu ARIA), REPUBLICA MOLDOVA (turneu Nicu Alifantis & Holograf),, FRANTA (turneu cu Teatrul Excelsior)
  • 1991 - ANGLIA / SCOTIA (Festivalul de teatru de la Edinburgh, cu Teatrul National Craiova), GERMANIA (Festivalul de teatru de la Brownschweig, cu Teatrul National Craiova)
  • 1992 - ITALIA (Festivalul de teatru de la Parma, cu Teatrul National Craiova), ISRAEL (Festivalul de teatru de la Ierusalim, cu Teatrul National Craiova)
  • 1993 - OLANDA (Festivalul de teatru de la Amsterdam, cu Teatrul National Craiova), GERMANIA (Festivalul de teatru de la Munchen, cu Teatrul National Craiova)
  • 1994 - FRANTA (turneu  cu Teatrul Excelsior Bucuresti)
  • 1995 - FRANTA (turneu cu Bavabuc Production, 8 recitaluri)
  • 1997 - ISRAEL (turneu Nicu Alifantis & Laura Stoica)

Muzica de film

  • 1978 - SI, Studioul Al.Sahia Bucuresti, scurt metraj, regia Ada Pistiner, debut
  • 1979 - SPERANTA, Casa de filme 3, lung metraj, regia Serban Creanga
  • 1983 - MOARA LUI CALIFAR, Casa de filme 5, lung metraj, regia Serban Marinescu
  • 1985 - DRUM CATRE VIATA, Casa de filme 1, mediu metraj, regia Wilhelm Windhab
  • 1985 - ECHIPAJUL, Studioul Al.Sahia Bucuresti, regia Doru Segal
  • 1985 - ARIPI DE ZAPADA, Casa de filme 1, lung metraj, regia Adrian Petringenaru
  • 1987 - DRUMETIND PRIN BUCURESTI, Casa de filme 5, lung metraj, regia  Ion Popescu Gopo
  • 1987 - A, Casa de filme MI, scurt metraj, regia  Constantin Voivozeanu
  • 1987 - O ZI LA BUCURESTI, Casa de filme 1, lung metraj, regia  Ion Popescu Gopo
  • 1987- UN PUMN DE STELE, Studioul de film TV, lung metraj
  • 1988 - HARAP ALB, Animafilm, film serial, 2 serii
  • 1989 - UNDE ESTI COPILARIE, Casa de filme 5, lung metraj, regia Elisabeta Bostan

NICU ALIFANTIS & ZAN

  • Grup de proiecte fondat 1995
  • Componenta 1 (1995 – 1999) : nicu alifantis - voce, chitara ac., cobza, acordeon / virgil popescu - bass, vioara, voce / sorin voinea - keyboards, voce / razvan mirica - chitare el., ac., sitar, mandolina, voce / relu bitulescu - tobe, percutii // traistaru nicolae - tehnic
  • Proiecte realizate : album Voiaj '95  // album Nichita '96  // Festivalul de arta medievala Sighisoara '96 // Craiova Beer Music Tour '97 // Galele CD Radio Cluj Napoca '99 // album demo Ana Patan '99 // album De dragoste - Paula Seling '99  // 48 de concerte ( '96 - '99 ), in Bucuresti si in tara

PRODUCATOR MUZICAL nicu alifantis [toji productions]

  • 1991-1999 - 8 productii discografice pentru grupul DIVERTIS, grupurile rock CELELALTE CUVINTE, GEF si ABRA, solistele PAULA SELING si ANA PATAN, si pentru NICU ALIFANTIS 

CARTE

  • Scrisori nedesfacute, poezii, Editura Nemira, 1997, (debut)

PREMII

  • 1986 - International Youth in Achievements International Biographical Center, Cambridge, England
  • 1991 - Premiu pentru muzica de teatru, Premiu UNITER
  • 1991 - Premiu pentru muzica de scena de la Ubu Rex cu scene din Macbeth, Festivalul I.L.Caragiale
  • 1991 - Premiul juriului, Festivalul de muzica POP, Chisinau, Republica Moldova 
  • 1994 - Premiul pentru intreaga activitate, Festivalul OM BUN
  • 1994 - "Compozitorul anului",  Premiu RADIO CONTACT
  • 1995 - Premiu pentru muzica de teatru, Festivalul National al Teatrelor de Revista, CONSTANTA
  • 1999 - Premiul 1 Sectiunea Slagare cu piesa "Ploaie in luna lui marte", Festivalul Mamaia '99
  • 1999 - Premiul pentru intreaga activitate, Premiile Bucuresti '99 – MICROFONUL DE AUR - nominalizare

Activitate concertistica

  • Trupa "Nicu Alifantis & Zan

  • Concerte: 3897 in perioada 1973-1999

Afilieri

  • 1973 - ADA-UCMR

  • 1976-1990 - ATM

  • Din 1990 - UNITER 

  • Din 1991 - UNIMA

  • Din 1993 - AZR

  • Din 1996 - SADCO (Presedinte SADCO din 2000)

Adrese de contact

 

Click Here!
Email Login
Password

New users sign up!

   Search this site or the web  
 
  Site search Web search          powered by FreeFind

Copyright © 2000-2015 Ronline.Net. Last modified: January 15, 2015
webmaster@romania-on-line.net